Google geeft mobile-friendly sites voorrang

Google geeft mobile-friendly sites voorrang

Google voert vanaf vandaag een verandering in zijn zoeksysteem door die sites benadeelt die niet mobiel-geoptimaliseerd zijn

Met andere woorden: websites die geoptimaliseerd zijn voor mobiele apparaten, krijgen van Google in de mobiele zoekresultaten voorkeur boven websites die geen goede gebruikerservaring bieden.

Met de opkomst van tablets en smartphones zijn er tegenwoordig meer mobiele dan desktop-searches. Aangezien níet mobile-friendly sites een slechte zoekervaring geven, is het logisch dat Google sites met een goede mobile user experience hoger gaat rangschikken in de zoekresultaten.

Verreweg de meeste door ons ontwikkelde websites hebben als basis een Responsive Webdesign. Dit houdt in dat de website zich aan kan passen aan de afmetingen van het scherm. Responsive Webdesign is één van de belangrijkste punten waar Google naar kijkt om te beoordelen of een website mobile-friendly is.

Wil je weten hoe je jouw website het beste aan kunt passen voor deze nieuwe Google ranking? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Auteur Anne

CategorieAll

Foto