Wat is Retina Ready?

Wat is Retina Ready?

De afgelopen tijd zien we een opkomst van retina ready websites. De term retina werd voor het eerste door Apple geïntroduceerd bij de lancering van de iPhone 4s.

De nieuwe schermen van de iPhone, de iPad en de Macbook Pro hebben allemaal een retina scherm.

Een retina scherm zorgt voor een scherper beeld. De term staat voor hoge resolutie. Je krijgt op hetzelfde formaat het dubbele aantal pixels te zien. Met het blote oog kun je de pixels niet van elkaar onderscheiden. Dit in tegenstelling tot een standaard monitor waar je de losse pixels wel kunt ziet.

Veel bestaande websites zijn niet geschikt voor een retina scherm. Als je via een nieuwe iPad of Macbook Pro een website bekijkt, zie je dat afbeeldingen niet scherp zijn. De afbeeldingen zijn namelijk te klein om scherp te tonen op een retina scherm.

Met retina ready wordt aangegeven dat een website geschikt is voor retina schermen. Vaak is er voor gezorgd dat er een grote en een kleine variant van afbeeldingen aanwezig is en dat het logo en de icoontjes als schaalbare vector geupload worden.

Met de opkomst van mobiel internet en tablets blijven dit soort ontwikkelingen interessant om te volgen. Ook al heeft dit allemaal nog een hoog gadget gehalte, het kan verstandig zijn om vanaf het begin van het ontwerp rekening te houden met een retina scherm. Het gereedmaken van een bestaande website is namelijk best wel arbeidsintensief.Auteur Vincent

CategorieAll

FotoRensburg